26.500 euro voor de eerste projecten!

vzw Prikkelt steunt 3 projecten met 26.500 euro en lanceert nieuwe oproep!

Vzw Prikkelt werd opgericht nadat het gebouw waar jeugdhuis Doema haar werking had verkocht werd. De opbrengst van de verkoop van het gebouw leverde 220.000 euro op en gaat de komende jaren verdeeld worden onder nieuwe en vernieuwende projecten in Mechelen. In totaal werden er 19 projecten ingediend waarvan de jury, die bestaat uit professionals en vrijwilligers uit de jeugd-, culturele en sociale sector, er uiteindelijk 3 selecteerden.

  • Grandioos is een nieuwe musicalverenging voor kinderen uit het gewoon en bijzonder onderwijs, die voor hun eerste voorstelling ‘Kleurendief’ 1.500 euro krijgen. Het project charmeerde de jury door de belangeloze en geëngageerde inzet van enkele leerkrachten die via eigen financiële inbreng dit project toch willen realiseren. Met de ondersteuning van vzw Prikkelt hopen we dat het makkelijker zal zijn om voor een opvolger te zorgen van de eerste voorstelling. Volg Grandioos op facebook.
  • In Utero is al enkele jaren actief in het organiseren van concerten in Mechelen. Steeds zijn dit bijzondere maar kleinere concerten. Voor het eerst gaan ze het grote publiek aanspreken. In samenwerking met het cultuurcentrum organiseren zij hun eerste festival op 26 mei waarvoor ze van vzw Prikkelt 5.000 euro ondersteuning krijgen.
  • vzw Glaudsbild is een nieuwe vereniging die zich tot doel heeft gesteld een platform te creëren voor audiovisuele en digitale kunst en muziekcultuur. Voor vzw Glaudsbild is Rembert Dodoens een belangrijke Mechelse historische figuur, een Homo Universalis, die naast geneesheer ook zijn sporen nagelaten heeft in de wereld van de botanica en de astrologie. Om zijn leven en werk te herdenken bedacht de vzw Glaudsbild een originele aanpak van deze erfgoedviering. Op 13 en 14 oktober 2017 zal zij uitpakken met een eerste editie van haar Digital Arts Festival, dit jaar passend Dodonaeus genaamd. Twee herfstdagen vol mapping, audiovisuele installaties, videokunst, elektronische muziekconcerten en bio-art, verspreid over het romantische decor van de Mechelse binnenstad. Een indrukwekkend beloftevol nieuw stadsfestival als dit kan rekenen op 20.000 euro steun van vzw Prikkelt.

Nu de eerste 26.500 euro naar Mechelse projecten blijven er nog middelen over om andere projecten te ondersteunen. Vzw Prikkelt lanceert daarom een nieuwe oproep, die permanent door zal lopen, waardoor nieuwe initiatieven die aan de voorwaarden voldoen vlugger op ondersteuning kunnen rekenen. De nieuwe oproep is te vinden op de website van vzw Prikkelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s